Goodbye & Hello
Als eerste zal ik jullie vraag beantwoorden, ja ik leef nog. Ik moet toegeven, het scheelde niet veel hoor. Ik was in New York en het was 35
graden, maar het voelde als 50 graden, en we moesten door de stad lopen en rennen en we zaten in een bus zonder airco. Maar ja, ik leef dus nog wel.
Maar laat ik beginnen bij het begin. Woensdag 12 augustus 3 uur 's nachts. Mijn wekker ging na twee uur geslapen te hebben. Maar moe was ik niet. Want dit was het begin. Het begin van dit grote
avontuur, waar ik zolang op had gewacht. Aangezien ik nog steeds niet zenuwachtig was en omdat ik wist dat dit mijn laatste keer rijden
voor een jaar zou zijn, reed ik nog even naar Schiphol. Aangekomen op Schiphol ging ik op zoek naar mijn soortgenoten (andere exchange students van STS, te herkennen aan de lelijke, vormloze, gele
shirts en tassen) en ik vond ze net voor de douane. Na een uur wachten, inchecken en kennismaken was het tijd voor afscheid nemen van m'n ouders en broers. En ik moet eerlijk zeggen dat het niet zo
moeilijk was als ik had gedacht. Ik heb niet gehuild en ik had zelfs geen waterige ogen. (Sorry pap en mam, het is niet dat ik jullie niet ga missen maar ik had gewoon zoveeeeeel
zin in alles dat ik niet verdrietig kón zijn).
Heel wat uren later en met een groep van 85 mensen kwamen we aan in New York. Ik keek meteen al m'n ogen uit, want het is zo anders dan Nederland. De wegen alleen al. We reden in een bus naar New
Rochelle, daar was de campus waar we vijf dagen zouden verblijven. De eerste twee dagen bleven we op de campus (die echt prachtig was). We werden voorbereid op het leven als een Exchange student;
de dingen die moeilijk zullen zijn, de dingen waar we rekening mee moeten houden etc. etc. Ook deden we cheerleading, baseball en American Football. De laatste twee dagen gingen we de stad in en
wauw ik ben verliefd op New York. Het is echt prachtig. We gingen naar Central Park, Times Square, SOHO, 9/11 memorial place, we maakten een rondvaart langs New York bij zonsondergang en ik ben
boven op het Rockefeller gebouw geweest waar ik een prachtig uitzicht over de hele stad had.
En toen was het zondag 16 augustus, en dat was eigenlijk de dag waar ik écht op gewacht had. M'n wekker stond om 5:30 uur want om 6:30 moesten al onze koffers ingepakt buiten staan en om 7:30
vertrok de bus richting het vliegveld. Mijn vliegtuig zou pas om 12:55 vertrekken en dan zou ik aankomen in Dallas en daar zou ik moeten overstappen en het vliegtuig naar San Antonio om 16:55
moeten hebben.
Maar toen kreeg ik het slechte nieuws dat mijn vliegtuig vanuit New York 40 minuten later zou vertrekken waardoor ik 40 minuten later zou aankomen in Dallas waardoor ik maar 15 minuten had om over te stappen waardoor ik nooit op tijd voor dat vliegtuig zou zijn waardoor ik helemaal gestresst was waardoor ik echt niet meer wist wat ik moest doen WAAAH!
Dus toen ging ik maar naar een American Airlines vrouwtje toe en ik vertelde haar netjes dat ik me zorgen maakte en dat dit de eerste keer
alleen vliegen was dus dat ik geen idee had wat ik moest doen. Haar antwoord was (super aardig echt wauw) 'ja dan heb je lekker pech want waarschijnlijk ga je dat niet halen en dan moet je een
nachtje op het vliegveld slapen'. Dat antwoord was niet echt geruststellend. Uiteindelijk bleek dat ik me helemaal geen zorgen hoefde te maken aangezien het vliegtuig óf wind mee had óf de piloot
wist dat ik heel erg moest haasten, want het vliegtuig landde een half uur eerder dan verwacht dus ik was op tijd voor de overstap. Eind goed, al goed.
En daar zat ik dan in het vliegtuig van Dallas naar San Antonio. Het was een uurtje vliegen en ik was de hele vlucht aan het glimlachen. Mijn medepassagiers en de stewardessen moeten wel gedacht
hebben wat voor freak ik wel niet ben. Maar dat maakte mij allemaal niet uit want ik zou bijna m'n hostfamily ontmoeten!! En daar liep ik dan, op het vliegveld in San Antonio, de roltrap af. En
daar stonden ze, alle zeven, met zelfgemaakte posters. En het voelde als in een film, dat alles even in slow motion leek te gaan. (Ik baal er echt van dat ik dit moment niet heb gefilmd). En toen
begon ik van de roltrap af te rennen zodat ik iedereen kon knuffelen. En het voelde meteen goed.
En nu is het vrijdag, ik ben hier nu dus vier volle dagen, en ik voel me geweldig. Ten eerste, Texas is echt geweldig, het ziet er precies zo uit zoals je denkt dat het er uitziet.
En ten tweede, ik voel me helemaal thuis hier. Mijn kamer is prachtig, er is een zwembad in de tuin om deze tropische temperaturen te
overleven, en de kinderen zijn leuk en mommy en daddy zijn ook schatjes. En vandaag heb ik het punt bereikt dat ik de eeneiige tweeling uit elkaar weet te houden (best knap na vier dagen aangezien
ze heel veel op elkaar lijken).
Aangezien deze blog behoorlijk lang begint te worden en ik jullie niet wil vervelen zal ik in m'n volgende blog alles over school vertellen en de vakken die ik heb gekozen. Oke, ik verklap alvast
één ding. De school is de mooiste school die ik ooit heb gezien!
Lots of love,
Fleur
"You get a strange feeling when leaving a place, like you’ll
not only miss the people you love, but you miss the person you are at this time and place because you’ll never be this way again"
Fijn je eerste verhaal te mogen lezen! Geniet er lekker van! Hier gaat ook alles lekker. Het is nog heerlijk weer en wij genieten nog steeds van de vakantie. Op 1 September begint hier alles weer. Alhoewel ik natuurlijk al wel druk bezig Ben met mijn voorbereidingen.... De kinderen willen fotos van je kamer en van het zwembad....(school is minder intéressant ;) ) dikke zoen,
Je gaat als een speer Fleur! Veel plezier en ik hou een plaatsje voor je vrij in de sponsorcommissie voor als je terugkomt. X
Leuk verhaal Fleur! Een mooie eerste week. Volgens mij zou het mij nooit lukken een eeneiige tweeling uit elkaar te houden. Maandag begint school. dat wordt een volgende grote en spannende stap. Veel plezier. Ik kijk uit naar jouw volgende blog want je schrijft zo leuk. Dikke knuffel.
Niet te lang wachten met je volgende bloq, want ik ben heel benieuwd welke vakken je gekozen hebt en of je gevraagd hebt of je mee mag doen met het "hoedjes gooien"
Hi Fleur!
Je verhalen zijn geweldig! Soms krijg ik echt tranen in m'n ogen en soms lach ik met je mee!
Fijn dat ik mee mag lezen met je grote avontuur!
XX
Fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt . Ik vind dat je in een leuk en lief gastgezin bent gekomen. Ze stralen echt liefde en gezelligheid uit. Fijn dat je zo genoten hebt in new york leuke foto. Ik kijk uit naar je volgende verhaal want het leuk om telezen . Meisje veel groetjes xxxx oma en opa
Met plezier je leuke verslag gelezen!
Lieve Fleur, je hebt al een geweldige ervaring gehad. Ik weet zeker dat je van de rest ook met volle teugen zal genieten.
Ik ga nu even jouw foto's bekijken,
Liefs
Opa
Wow, wat een ervaringen. Waanzinnig. Op naar de volgende spannende ervaring. :)
Dikke KUS uit hoogerheide
Je schrijft lekker. Makkelijk om te lezen.
Super gaaf allemaal voor je.
Zojuist je foto's bekeken en ook die zijn erg leuk.
Mooi overzicht van een eerste week.
Geniet van alles.
Kus - Marion